DET GRØNNE SKIFTET ER I GANG

DET GRØNNE SKIFTET ER I GANG

Dette kan bety nytt liv for gamle næringsbygg på Forus og i sentrum

Både for næringen og politikerne har det vært spesielt viktig å se på helheten – hele livsløpet for bygget, og det totale CO2-avtrykket.


Katharina Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse sier: «Å transformere eksisterende bygg er noe av det viktigste vi kan gjøre for klima. Særlig riving av betongkonstruksjoner og fundamenter gir store CO2-utslipp, og det er mye å hente på å bevare og fornye disse».

Hun er ikke den eneste som fremhever miljøgevinsten ved å fornye og sørge for gjenbruk av eksisterende materialer, i stedet for å rive. En rapport som Asplan AS har utarbeidet for myndighetene, forteller oss at verdikjeden innen bygg og anlegg står for ca 15% av de årlige norske klimagassutslippene, og at halvparten av dette kommer fra produksjon av byggevarene. Her står da produksjon av betong for en veldig stor andel – på verdensbasis står betongproduksjon for hele 8% av det totale CO2-utslippet.

Miljøfokuset i byggenæringen blir stadig sterkere. Samtidig et det den kvadratmeteren du ikke bygger som er den mest miljøvennlige.

I Bergen har en de siste årene totalrenovert Rådhuset som ble bygget i 1974, i stedet for å rive og bygge nytt som også ble vurdert. Med dette har de spart miljøet for et klimagassutslipp på 32% og forlenget byggets levetid med nye 50 år. Gang på gang ser vi at den største miljøgevinsten ligger i det å la være å bygge nytt, og heller ta vare på det eksisterende.

Byggfornying AS har vært i markedet i 6 år nå og vi har allerede bidratt til flere omfattende og vellykkede prosjekter innen byggfornying av eksisterende næringsbygg – kontorbygg, butikker og kjøpesenter.
Vi er byggherrens rådgiver fra ide til ferdig produkt, og har fokus på gode løsninger og fornuftige priser. Vi samarbeider med arkitekter med erfaring fra byggfornying og som ser nye og spennende muligheter. Sammen med regionens ledende leverandører og håndverkere utvikler vi moderne og levedyktige bygg. Disse er miljøbesparende og ofte også kostnadsbesparende.

Vi er stolte og takknemlige for den tilliten som våre kunder har vist oss når vi sammen har utviklet framtidsrettede og grønne bygg.

Transformasjon, rehabilitering eller byggfornying, er ofte et bedre alternativ enn riving og nybygg. Vi i Byggfornying har et årvåkent blikk for å se nye muligheter - for å skape gode bygg inn i det grønne skiftet.

Eyvin M. Olsen, styreleder og rådgiver i Byggfornying

No items found.
Welcome

This is the best option for those who appreciate style sophistication and quality

Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies